Udgivet i

Sådan skaber du et bedre miljø i et åbent kontor

pexels cowomen 2041629 - Sådan skaber du et bedre miljø i et åbent kontor

Rigtig mange virksomheder har i dag åbne kontorer. Mens nogle sørger for at skabe de mest optimale rammer for deres medarbejdere, er der andre, som slet ikke tænker over det. Dog er det vigtigt at skabe et produktivt og godt miljø i et åbent kontor, da medarbejdere ellers hurtigt kan blive forstyrrede. Her finder du tips til, hvordan du skaber et bedre miljø i et åbent kontor.

Optimering af kontormiljøet

Sørg for både at overveje ventilation, belysning og lydisolering, når det kommer til udformningen af rummet. Overvej om det er en fordel med flytbare møbler og skærme, såsom gulvskærme, så rummet kan inddeles med skillevægge. Det vil ikke kun give mere privatliv for medarbejderne, men også sørge for en bedre akustik og et bedre arbejdsmiljø.

Sørg for at der er ryddeligt

Det er vigtigt at alle holder deres skrivebord pænt og ryddeligt på et åbent kontor. Det kan nemt gøres ved hjælp af opbevaringsplads i form af skuffer, kasser, arkivskabe m.m.

Inddrag medarbejderne

Ved at inddrage dine medarbejdere i at skabe guidelines og retningslinjer for kontoret vil det være nemmere at bevare et godt arbejdsmiljø. Hvis hele kontoret bliver enige om specifikke procedurer i forhold til, hvornår man må forstyrre hinanden m.m., vil det gøre det hele nemmere.

Det er ligeledes en fordel at diskutere, hvordan telefonopkald, samtaler og så videre håndteres, når der er tale om et åbent kontormiljø. Selvom det ikke er alle, der er vilde med for mange regler på et kontor, kan det i sidste ende være med til at forbedre arbejdsmiljøet.