Udgivet i

Det skal du bruge til at skifte dæk på din bil

image5 - Det skal du bruge til at skifte dæk på din bil

Skal du i gang med at skifte dæk på din bil? Du kan sagtens selv klare det. Du skal bare sørge for, at du har det rette udstyr. Det gør sig gældende uanset, om du skal skifte dæk, eller om du skal skifte en BMW udstødning. Så før du giver dig i kast med projektet, er det vigtigt, at du tjekker, om du har udstyret til at skifte dæk ved hånden.

Dette udstyr skal du bruge

Rent faktisk behøver du ikke en masse forskelligt udstyr for at kunne skifte dæk på din bil hjemme i værkstedet. Du skal blot gøre brug af følgende:

  • En dæktrykmåler
  • En donkraft
  • En hjulnøgle
  • En momentnøgle

Derudover kan det være en fordel at anvende en måler til mønsterdybde. Dog er det ikke noget, du behøver. Desuden er det værd at tage et kig, om der er en donkraft og en hjulnøgle i bagagerummet på din bil. Det er nemlig meget muligt, at det er tilfældet.

Tips til at skifte dæk på din bil

Hvis du aldrig har prøvet at skifte dæk på en bil før, så bør du starte ud med at undersøge, hvad du helt præcist skal gøre. Du kan eventuelt læse guides på nettet eller se en masse videoer. 

Først skal du placere din bil på et fast underlag. Efterfølgende skal du tage et kig på løftepunkterne til donkraften, hvilket du kan gøre i bilens instruktionsbog. Sørg for at have dit udstyr klar og lige ved hånden.

Før du går i gang med at montere dækkene på bilen, skal du undersøge, om de er, som de skal være. Det er yderst vigtigt, at dækkene opfylder alle krav, før du sætter dem på.