Udgivet i

Det skal du bruge til at skifte dæk på din bil

image5 - Det skal du bruge til at skifte dæk på din bil

Skal du i gang med at skifte dæk på din bil? Du kan sagtens selv klare det. Du skal bare sørge for, at du har det rette udstyr. Det gør sig gældende uanset, om du skal skifte dæk, eller om du skal skifte en BMW udstødning. Så før du giver dig i kast med projektet, er det vigtigt, at du tjekker, om du har udstyret til at skifte dæk ved hånden.

Dette udstyr skal du bruge

Rent faktisk behøver du ikke en masse forskelligt udstyr for at kunne skifte dæk på din bil hjemme i værkstedet. Du skal blot gøre brug af følgende:

 • En dæktrykmåler
 • En donkraft
 • En hjulnøgle
 • En momentnøgle

Derudover kan det være en fordel at anvende en måler til mønsterdybde. Dog er det ikke noget, du behøver. Desuden er det værd at tage et kig, om der er en donkraft og en hjulnøgle i bagagerummet på din bil. Det er nemlig meget muligt, at det er tilfældet.

Tips til at skifte dæk på din bil

Hvis du aldrig har prøvet at skifte dæk på en bil før, så bør du starte ud med at undersøge, hvad du helt præcist skal gøre. Du kan eventuelt læse guides på nettet eller se en masse videoer. 

Først skal du placere din bil på et fast underlag. Efterfølgende skal du tage et kig på løftepunkterne til donkraften, hvilket du kan gøre i bilens instruktionsbog. Sørg for at have dit udstyr klar og lige ved hånden.

Før du går i gang med at montere dækkene på bilen, skal du undersøge, om de er, som de skal være. Det er yderst vigtigt, at dækkene opfylder alle krav, før du sætter dem på. 

Udgivet i

Vil du i gang med at printe i 3D?

pexels ivan babydov 7788367 - Vil du i gang med at printe i 3D?

Vil du også gerne hoppe med ombord, når det handler om at printe i 3D? I dag er der mange muligheder, når det handler om at printe i 3D, og det er derfor næsten kun fantasien der sætter grænsen. 

 

For at printe i 3D, skal du bruge en printer, og her kan du med fordel vælge en creality 3d printer. Du får også brug for et materiale, som kan hjælpe dig med at bygge det du gerne vil, og her har du blandt andet brug for Filament. 

 

Hvad er 3D print?

For mange mennesker er en 3D printer ofte mest forbundet med en sjov gadget, som kan printe alle mulige sjove ting. Men faktisk er 3D printeren også meget populært i industrien. Her bruges den blandt andet og i meget stor stil, både i medicinal- og byggeindustrien.  

 

Når du printer i 3D, skal du som det første bruge en helt speciel printer. Printeren arbejder med et specielt materiale, som først smeltes, hvorefter det størkner og fastlåses i det format du har skabt. Der findes forskellige materialer en 3D printer kan printe i, blandt andet: 

 

 • Plast
 • Gips
 • Resin
 • Metal

 

Plast er det mest anvendte materiale, og bruges derfor til mange af de projekter, der bliver lavet på hobbyplan. Men ved eksempelvis at anvende resin, kan der printes modeller og meget detaljerede emner, for eksempel smykker og sågar tænder. 

 

Skal du printe i 3D, er det derfor selve emnet du har planer om at printe, der bestemmer hvilket materiale du skal bruge i din 3D printer. 

 

Udgivet i

Båndsaven – en god investering

machine 2691439 1280 - Båndsaven - en god investering

Skal du i gang med at skære i tømmer, brædder eller noget der ligner, så bør du altid bruge en båndsav. Leder du efter et sted online med et bredt udvalg, så bør du lægge vejen forbi dvsalg.dk. 

Hvad er en båndsav, og hvorfor skal jeg bruge den? 

En båndsav er ikke bare endnu et stykke praktisk værktøj. Står du og mangler en, så kan det godt betale sig at bruge lidt tid på at finde den rette model. En båndsav kan du både bruge i det professionelle værksted, men også i dit hjemmeværksted, når du skal lave små projekter derhjemme. Båndsaven er særdeles effektiv til, når du har brug for at skære i metal eller stål.

Det skal du være opmærksom på inden du køber

Som med så meget andet værktøj, så findes der også et stort udvalg af båndsave, hvilket betyder at det altid er en god ide, at sætte dig godt ind i hvad det er, du vil bruge båndsaven til. Skal du for eksempel bruge båndsaven til præcise udskæringer, er præcision selvfølgelig en primær faktor, og det samme er stabiliteten i den savklinge, som du skal montere på båndsaven.

 

Med andre ord er der rigtig mange elementer som er værd at overveje, inden du køber den første og bedste båndsav. Det gælder uanset om saven skal bruges i hjemmeværkstedet eller i det professionelle værksted. For finder du ikke den model der er beregnet til formålet, så kan du hurtigt blive skuffet over resultatet i den sidste ende. 

 

Udgivet i

Skift engangsbagepapir ud med et genanvendeligt

shortgirl shortbread Qx8xIXhyB5Q unsplash - Skift engangsbagepapir ud med et genanvendeligt

Er du den første at finde i køkkenet, så snart der skal bages småkager, varmes pommes frittes eller måske pizza? Det er ingen hemmelighed, at mange ofte bruger bagepapir, som derefter ryger i skraldespanden. Tænk i stedet bæredygtigt med genanvendelig bagepapir. 

Kan genbruges op til 2000 gange

Når du skal i gang med bageriet, er bagepapir ofte en nødvendighed, og når vi skal varme pommes frittes eller pizza til aftensmaden, bliver bagepapiret også brugt. Bagepapiret bliver hyppigt brugt, men efter brug smider de fleste det ud efter en enkelt gang. Der er ingen tvivl om, at det er et dårligt valg, for det påvirker selvfølgelig produktionen af bagepapir, som bare vokser yderligere. Et alternativ til engangsbagepapir er genanvendeligt bagepapir fra Concept Zero, som er et skandinavisk brand, der laver zero waste-alternativer til emballage, der er engangsprodukter. Faktisk kan bagearkene fra Concept Zero genbruges op til 2000 gange, hvilket betyder, at du slipper for at biddrage til ekstra produktion af engangsbagepapirerne. Du tager altså et bæredygtigt valg, når du køber genanvendeligt bagepapir. 

Ingen miljø- og sundhedsskadelige kemikalier

Måske undrer du dig over, at bagepapirerne fra Concept Zero kan bruges så mange gange, og det er der ikke noget at sige til. De er lavet af FSC certificeret papir, som har en vandfast, giftfri og non-stick beklædning. Derudover finder du ingen miljø- og sundhedsskadelige kemikalier og tilsætningsstoffer. Yderligere slipper du for at biddrage til plastikproduktionen, da der ikke er det mindste stykke plastik at finde i bagepapirerne. Efter brug skal de rengøres i hånden med varmt vand og sæbe, og så er de klar til brug igen – dét er smart!

Udgivet i

Nye strikkeopskrifter til dig der elsker at strikke

giulia bertelli 2OU30mdtseY unsplash - Nye strikkeopskrifter til dig der elsker at strikke

Mangler du inspiration og idéer til dit næste strikkeprojekt? Hvad enten du er nybegynder, øvet eller erfaren strikker, så har Englegarn et væld af opskrifter til dig. Køb strikkeopskrifter, der giver de flotteste resultater. 

Alverdens opskrifter

Er du nybegynder, øvet eller har du mange års erfaring i den populære strikkeverden? Uanset hvad så kan enhver bruge inspiration, gode råd og nye opskrifter i ny og næ, når det kommer til et nyt strikkeprojekt. Hos Englegarn finder du et væld af nye strikkeopskrifter, som hjælper dig på vej, når du skal strikke et babytæppe til dit barnebarn, en bluse til dig selv, en sweater til din mand eller et sjal til en veninde. Uanset hvad du har i sinde at strikke, så er der gode chancer for, at du finder en opskrift på det hos Englegarn, der er lige til at gå til. 

Enkle designs med unikke detaljer

Hos Englegarn finder du moderne strikkeopskrifter, som er i en enkel skandinavisk stil. Det vil sige, at de forskellige designs er tidløse, hvorfor du kan få glæde af dem i mange år, og så har de lækre detaljer og japansk inspirerede mønstre, der sætter et helt unikt præg på det strikkede. Når du besøger webshoppen, vil du hurtigt opdage, at de faktisk har alt det, du skal bruge til at strikke. Det betyder, at du kan finde alt fra garn, strikkepinde og strikkebøger til kurser, strikketeknikker og strikkeopskrifter. Du slipper dermed for at lede i flere butikker og webshops for at finde alt det, du skal bruge til dit næste strikkeprojekt – Englegarn gør det nemt for dig at strikke kvalitetsprojekter.

Udgivet i

Strik lækre produkter af bomuldsgarn i høj kvalitet

pexels surene palvie 2062061 - Strik lækre produkter af bomuldsgarn i høj kvalitet

Er du vild med at strikke, og vil du gerne strikke i et materiale som er nemt at strikke med og som også er et slidstærkt materiale, så er bomuldsgarn et godt valg. Hos Strikkes.dk kan du finde mange forskellige varianter af bomuldsgarn, for eksempel garn som er godt at bruge til børn, naturligt garn og garn som egner sig godt til, når du skal strikke trøjer eller tæpper til sommerbrug.

De findes i flere forskellige tykkelser, lige fra tyndt til tykt bomuldsgarn, som du kan vælge alt efter hvilket projekt du skal i gang med.

 

Bomuldsgarn kan bruges til mange forskellige ting, for eksempel:

 • Sommerbluser
 • Karklude
 • Sommerkjoler
 • Legetøj
 • Vaskeklude
 • Tasker
 • Dyr

Bomuldsgarn er et naturligt materiale, som føles behageligt på din krop uden at kradse. Det bliver heller ikke for varmt, og har du planer om at strikke til en lille baby, er bomuldsgarn derfor et godt valg.


Vælg bomuldsgarn hvis du er allergiker

Er du, eller den du strikker til, allergiker, så er det oplagt at vælge bomuldsgarn til de ting du har planer om at strikke. Bomuld lukker ikke kroppen inde på samme måde som andre syntetiske garner gør, og er derfor et behageligt materiale at bære direkte på kroppen.

Har du planer om at strikke et produkt som kan tåle høj varme, for eksempel en grydelap, vaskeklude eller et viskestykke, så har bomuldsgarn en fantastisk sugeevne, som på samme tid også sagtens kan tåle at blive vasket mange gange i maskinen.

Udgivet i

Pak gaver ind i cellofanposer

monique carrati uvxmcdMv4 unsplash - Pak gaver ind i cellofanposer

Er der én, du har kær, som snart har fødselsdag, og som fortjener en gave? En sikker vinder er lækkerier såsom en flaske vin, en pose chokolade eller en lille æske lakridser. En gave bør pakkes ind, og til det er cellofanposer det perfekte valg.

Glæd med en spiselig gave

Har din far, mor eller måske en kær veninde snart fødselsdag, eller fortjener de blot lidt forkælelse bare fordi? Det er ikke altid, at materielle ting er et hit, men en sikker vinder er uden tvivl en lille kasse eller en indpakket gave fyldt med spiselige lækkerier. Det kan være en flaske vin eller specialøl, kvalitetsvingummi eller -lakrids eller måske modtagerens favoritchokolade. Med en spiselig og drikkeklar gave er det bare at sætte fantasien løs. En sådan gave er oplagt at pakke ind i cellofanposer, og det kan du få hos Kontor Syd. De forhandler både med private og til erhverv, så hvis en kollega har rund fødselsdag eller måske jubilæum er cellofanposer også et oplagt indpakningsvalg til en sådan gave.

Præsentabel og fin indpakning

Når du pakker en gave eller andre produkter ind i cellofan, får det et helt særligt udtryk. Det kommer til at se godt og præsentabelt ud med posernes glans. Det er en enkel måde at pakke ind på, og så kan cellofanposer bruges til forskellige ting. Skal du holde børnefødselsdag eller bare forkæle dine kollegaer en fredag, kan du lægge slik i én af cellofanposerne, der slutter i en spids, ligesom de klassiske slikposer man ser i flere slikbutikker. Har du brug for cellofan til privatbrug eller erhverv, så bør du besøge Kontor Syd.

Udgivet i

Cannondale mountainbike til cykelentusiasten

daniel frank UwvGAmVeQ1I unsplash - Cannondale mountainbike til cykelentusiasten

Er du helt vild med de snoede stier, skovbunden og fart over feltet? Hos bikein.dk finder du cannondale mtb, som har færdigheder og kvaliteter helt uden sammenligning. Er du på udkig efter en mountainbike, er det helt sikkert Cannondale, du skal investere i. 

Frihed i skoven

Er du allerede en sublim rytter på en mountainbike? Kribler det i benene for at komme i skoven på de snoede og smalle stier og de stejle bakker, så snart du har mulighed for det? Måske er du medlem af en klub, hvor I kører sammen i grupper, måske mødes du med en kammerat og bruger tid sammen i skoven på de tohjulede, eller måske nyder du at fræse afsted alene i de grønne omgivelser? Uanset hvad, så er der ingen tvivl om, at det er sundt at køre mountainbike, og at det kræver teknik og kræfter. For at få det optimale ud af det, er det vigtigt med en god mountainbike, og her er der ingen tvivl om, at en Cannondale mountainbike er det optimale valg. 

Specialister inden for cykelverdenen

Hos bikein.dk finder du et stort udvalg af Cannondale mountainbikes, og de er mest kendt for deres modeller, som har lefty forgaflen. Cannondale er en af de førende producenter i verden inden for især mountainbikes og racercykler, så der er ingen tvivl om, at det er høj kvalitet, du får i en Cannondale mountainbike. Modsat andre producenter, så koncentrerer de sig stadig om at udvikle deres aluminium rammer, som forbedrer køreegenskaberne, minimerer vægten og generelt bare giver en glimrende køreevne. Lyder det som noget for dig, skal du endelig besøge bikein.dk og finde din favoritmountainbike.

Udgivet i

Tøj fra Dickies til den erfarne skater

pexels allan mas 5368949 - Tøj fra Dickies til den erfarne skater

Lige siden 1922 har tøjmærket Dickies skabt tøj i en god kvalitet, som kan holde til lidt af hvert – også til skatere. Det gælder både bukser, sweatshirts, jakker og T-shirts. Leder du efter det perfekte tøj, som kan hjælpe dig med at understrege din personlig livsstil, når du skater, så skal du tage et kig på The Boss Shop store udvalg af fedt skatertøj.

Tøj der er skabt til bevægelse

Hos The Boss Shop finder du et stort udvalg af tøj fra Dickies. Når du skater, er det vigtigt, at du føler dig godt tilpas i dit tøj, uanset om det gælder dine bukser eller din jakke. Det samme gælder bevægelsesfriheden, når du har tøjet på, for når du skal skate, er det vigtigt, at du kan bevæge dig, og at der derfor ikke er en jakke, eller et par bukser der strammer. Det kan nemlig være med til at ødelægge din oplevelse, når du skater.

Vælger du tøjet fra Dickies, får du tøj, som giver dig en super god komfort, og som på samme tid ikke strammer på dit forkerte steder, når du hellere vil bruge tiden på at skateboarde sammen med dine venner. I udvalget kan du endda finde tasker, som kan bruges, hvis du skal ud på en længere tur, eller hvis du eksempelvis har brug for en ny smart skoletaske.

Uanset hvilken en trøje eller jakke fra Dickies, du er på udkig efter, så finder du det plus en masse andre gode produkter hos TheBossShop.dk.

Udgivet i

Spar penge ved at bruge brugte golfbolde

pexels tyler hendy 54123 - Spar penge ved at bruge brugte golfbolde

Der kan være mange penge at spare, hvis du vælger at skifte de almindelige golfbolde ud med billige golfbolde, de såkaldte søbolde. Søbolde er brugte golfbolde, som i stedet for at ligge i ude i den frie natur, bliver samlet op og gjort rene, så du kan bruge dem igen.

Ikke alene er de billige, de hjælper også til med at beskytte miljøet, og så fungerer de på samme måde som en helt ny golfbold. Den eneste forskel er, at golfboldene har været brugt før, og at de egner sig godt, hvis du for eksempel er ny i at spille golf.

Golfbolde i en god kvalitet

Der er mange fordele ved at vælge en brugt golfbold fra Jydske Golfbolde. Efter at boldene er blevet fundet i naturen, bliver alle søbolde nøje tjekket igennem for at undgå bolde med revner og skader. Boldene har derfor hverken revner eller brud på overfladen, men er glatte og fine.

Alle golfbolde er sorteret i grader, grad A, B og C, som er med til at fortælle, hvilken stand boldene er i. En golfbold med grad A er næsten fejlfri, med meget små eller slet ingen slagmærker, mens grad B og C har flere slagmærker.

Vil du gerne bidrage til et rent og bæredygtigt miljø, og spiller du golf på hobbyplan, så er de såkaldte søbolde, som du finder hos Jydskegolfbolde et oplagt valg. Her er kvaliteten altid i top, også selvom hver eneste bold har været brugt før.