Udgivet i

Vil du i gang med at printe i 3D?

pexels ivan babydov 7788367 - Vil du i gang med at printe i 3D?

Vil du også gerne hoppe med ombord, når det handler om at printe i 3D? I dag er der mange muligheder, når det handler om at printe i 3D, og det er derfor næsten kun fantasien der sætter grænsen. 

 

For at printe i 3D, skal du bruge en printer, og her kan du med fordel vælge en creality 3d printer. Du får også brug for et materiale, som kan hjælpe dig med at bygge det du gerne vil, og her har du blandt andet brug for Filament. 

 

Hvad er 3D print?

For mange mennesker er en 3D printer ofte mest forbundet med en sjov gadget, som kan printe alle mulige sjove ting. Men faktisk er 3D printeren også meget populært i industrien. Her bruges den blandt andet og i meget stor stil, både i medicinal- og byggeindustrien.  

 

Når du printer i 3D, skal du som det første bruge en helt speciel printer. Printeren arbejder med et specielt materiale, som først smeltes, hvorefter det størkner og fastlåses i det format du har skabt. Der findes forskellige materialer en 3D printer kan printe i, blandt andet: 

 

  • Plast
  • Gips
  • Resin
  • Metal

 

Plast er det mest anvendte materiale, og bruges derfor til mange af de projekter, der bliver lavet på hobbyplan. Men ved eksempelvis at anvende resin, kan der printes modeller og meget detaljerede emner, for eksempel smykker og sågar tænder. 

 

Skal du printe i 3D, er det derfor selve emnet du har planer om at printe, der bestemmer hvilket materiale du skal bruge i din 3D printer.