Udgivet i

6 Meget produktive hobbies som gør dig klogere

Udvalgte billede 6 Meget produktive hobbies som gør dig klogere - 6 Meget produktive hobbies som gør dig klogere

Når du vælger en hobby, skal du fokusere på to vigtige ting. Den første er at se fordelene ved hobbyen, som at lære noget nyt eller udvikle en ny færdighed. Den anden er at vælge en hobby, som du har det sjovt med, når du har tid til overs – noget der kan gøre dig lykkeligere.

De hobbies, som findes på denne liste, er både gavnlige for dit liv og ekstremt sjove og udfordrende.  Vi foreslår, at du overvejer at give dig i kast med en af disse hobbies, da det vil forbedre dit liv og gøre dig lykkeligere.

Madlavning

Udvalgte billede 6 Meget produktive hobbies som gør dig klogere Madlavning 1024x492 - 6 Meget produktive hobbies som gør dig klogere

En meget produktiv hobby fyldt med udfordringer, forhindringer, projekter og meget mere. Madlavning er noget, alle skal prøve at dyrke mindst en gang i deres liv. Det handler om at være i øjeblikket og fokusere på både retterne og hele processen bag.

Madlavning giver dig masser af fysiske og mentale fordele, og så får du samtidig glæden ved at lave lækre retter.

Vandring

Udvalgte billede 6 Meget produktive hobbies som gør dig klogere Vandring 1024x492 - 6 Meget produktive hobbies som gør dig klogere

Vandring er en hobby, som vi anbefaler at dyrke mindst en gang om ugen. Her har du mulighed for at klare tankerne, mens du tager en dyb indånding, når du går i en smuk nationalpark eller på et bjerg.

Studier har vist, hvor positiv en effekt vandring har på hjernen, ligesom det også har en gavnlig effekt på din kreativitet og produktivitet.

Skulptur

Udvalgte billede 6 Meget produktive hobbies som gør dig klogere Skulptur 1024x492 - 6 Meget produktive hobbies som gør dig klogere

En af de mest udfordrende hobbies, men samtidig også en af de absolut givende. Det tager tid og koster kræfter at lave en ordentlig skulptur, men den følelsesmæssige belønning, du får ved at afslutte et projekt, er forbløffende, da det viser, hvor meget du har arbejdet på det.

Selv i den mest basale form handler skulptur om at udtrykke dig selv ved at skabe noget nyt, der efterfølgende kan værdsættes af andre.

Skrivning

Udvalgte billede 6 Meget produktive hobbies som gør dig klogere Skrivning 1024x492 - 6 Meget produktive hobbies som gør dig klogere

Lad dit sind vandre, mens du skriver på et stykke papir. Skrivning er en af de reneste måder at sætte tankerne fri på. Det handler om at finde dit eget udtryk og brænde for en historie eller en fortælling.

Det behøver ikke være svært at komme i gang med at skrive. Start med at skrive mindst 500 ord om ugen eller endnu bedre, begynd at skrive dagbog.

Dans

Udvalgte billede 6 Meget produktive hobbies som gør dig klogere Dans 1024x492 - 6 Meget produktive hobbies som gør dig klogere

Dans er ikke nødvendigvis en produktiv hobby eller en måde at lære andre nyttige færdigheder på. Som andre hobbies på denne liste kan dans imidlertid gøre dig smartere ved at lære dig omfattende rutiner og danseteknikker.

Dans lærer dig også koordination mellem hjerne og krop. Desuden er dans en fantastisk måde at udtrykke dig selv på – og så gør den dig glad.

Videospil

Udvalgte billede 6 Meget produktive hobbies som gør dig klogere Videospil 1024x492 - 6 Meget produktive hobbies som gør dig klogere

Naturligvis kan du argumentere for, at videospil er det totale tidsspilde, men videnskaben bag kan faktisk gøre dig både klogere, gladere og mere produktiv. Det handler om at fokusere og trykke på de rigtige knapper på de rigtige tidspunkter.

Samtidig vil spillene udvikle din koordination og dine reflekser, hvilket er særdeles gavnligt for din hjerne. Disse hobbies vil uden tvivl hjælpe dig med at slippe ud af dovenskabens klør, blive mere produktiv og mere aktiv.