Udgivet i

Miniguide til Chardonnay vin

terry vlisidis 0dhIwRsPV74 unsplash - Miniguide til Chardonnay vin

Chardonnay vin er verdens mest populære hvidvin, og det er med god grund. Den er lavet af grønne druer, der tilpasser sig til forskellige klimaer, hvilket giver alsidige vine. Der er altså noget for enhver smag, og det er derfor, at Chardonnay vine er så populære.

Hvordan smager en Chardonnay vin?

En typisk Chardonnay vin er en tør, medium til fyldig vin med moderat surhed og alkohol. Dens smag spænder fra æble og citron til papaja og ananas, og den har også strejf af vaniljesmag, når den lagres på egetræsfade.

Sådan skal en Chardonnay serveres

Som alle andre hvidvine skal Chardonnay serveres afkølet. Hvis vinen er for varm, smager alkoholen varm, hvilket ødelægger smagsoplevelsen. Den bedste temperatur for en Chardonnay vin er mellem 10 og 12 grader. Denne temperatur kan du opnå ved at stille vinen i køleskabet et par timer eller ved at sætte den i isvand i 30 – 40 minutter.

Hvis du ikke er færdig med en flaske Chardonnay, skal du udskifte korken og sætte den tilbage i køleskabet. Smagene forbliver friske i 2-4 dage. Derudover vil vinen begynde at oxidere. På det tidspunkt bruges den bedst til madlavning.

Dette kan du servere Chardonnay til

På grund af Chardonnay vinens alsidighed kan den bruges i mange forskellige sammenhænge. Eksempelvis kan nogle Chardonnay vine bruges sammen med friske oste, gedeoste, østers og skaldyr, mens andre er perfekte til fisk, kylling, grisekød, grillkød og så videre. Der findes derfor en vin til de fleste madretter.