Udgivet i

Engangshandsker – hvilke skal du vælge?

branimir balogovic fAiQRv7FgE0 unsplash - Engangshandsker – hvilke skal du vælge?

Uanset om du arbejder i sundhedsfaget, med rengøring eller med ernæring, så er det vigtigt, at du bruger handsker. I mange tilfælde er det et krav, at der bliver brugt engangshandsker.
Hvis du for eksempel er tandlæge, er det især et must at bruge engangshandsker, da de samme handsker ikke skal i munden på flere patienter. Det siger sig selv, og hygiejnehandsker egner sig ikke til at blive vasket og blive steriliseret. Derudover skal handskerne være lavet af materialer, som ikke er sundhedsskadelige. Hverken for brugeren eller for patienten.

Der findes en række forskellige typer af engangshandsker. Et af de mest udbredte materialer er nitril. Dem kan du læse mere om her.

Hvorfor vælge engangshandsker i nitril?

Netop på grund af allergifaktoren er mange begyndt at bruge handsker i nitril. Dette gælder både indenfor sundhedssektoren og hos private.

De seneste år har nitrilhandsker vundet for bedste valg af engangshandsker blandt danske tandlæger. Dette skyldes, at en tandlæge tilser mange patienter i løbet af en dag. Netop derfor er nitrilhandsker at foretrække af to grunde:

  • Tandlægen har risiko for at udvikle allergi, når han eller hun skal bruge engangshandsker så mange gange i løbet af en dag
  • Patienten udsættes for allergi, hvis tandlægen har det

Når det kommer til valg af engangshandsker til sundhedsfaglige personer, som bruger handskerne i forbindelse med patienter. Så er det en fordel at vælge handsker i nitril.

Vælg nitrilhandsker til rengøring

En af de ting hvor der især bliver brugt rigtig mange engangshandsker er ved rengøring. Flere og flere benytter engangshandsker når der skal gøres rent derhjemme. Netop for at undgå allergi. Det kan derudover også være en fordel at benytte handsker, hvis der skal rengøres toiletter eller lignende hvor der kan forekomme ekstra mange bakterier. Uanset om rengøring er en del af dit arbejde, eller du blot skal gøre rent derhjemme, så er det anbefalelsesværdigt at bruge engangshandsker for at beskytte hænderne mod sæbe og andre rengøringskemikalier. Nitrilhandsker er værd at foretrække, når du skal ud og købe engangshandsker.