Udgivet i

Sådan vælger du den rette træningsbold

maddi bazzocco LSLZ6YV7bEY unsplash - Sådan vælger du den rette træningsbold

Motionsudøvere bruger en træningsbold til en lang række af formål. Det kan være alt fra maveøvelser til pilates-øvelser. De store træningsbolde kan også bruges som en skrivebordsstol. Uanset hvad du bruger den til, styrker den dine muskler og forbedrer din toning.

Hvilken størrelse skal du vælge?

Træningsbolde fås i en lang række størrelser. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på at købe en, der passer til dig. For at finde frem til den rigtige størrelse skal du måle, hvor langt der er fra dit håndled til din skulder.

Hvis der er 65 centimeter mellem dit håndled og din skulder, skal du vælge en træningsbold, der er 65 centimeter i diameter. Ligger dit mål mellem to boldstørrelser skal du vælge den største bold.

Har du planer om at bruge bolden som stol, skal du altid vælge en træningsbold, der er 75 centimeter i diameter.

Den lille smarte pilatesbold

En pilates bold er 22 centimeter i diameter. Den er velegnet til øvelser, der fremmer styrke, stabilitet og balance. Det er en god lille bold til at træne hele din krop derhjemme i stuen.

Med en pilates bold kan du træne både din bækkenbund og dine mavemuskler. Hvis du ikke puster den helt op, er den en udmærket støtte for din ryg og nakke, når du laver øvelser, hvor du har brug for dette.

Sidst men ikke mindst kan pilates bolden også bruges til kaste- og gribeøvelser indendørs, da den er dejlig blød.