Udgivet i

Få en helt ny og lys bolig med ovenlysvinduer

haibin wu udlwfxaCj7A unsplash - Få en helt ny og lys bolig med ovenlysvinduer

Et ovenlysvindue giver din bolig frisk luft, dagslys og solvarme på en helt anden måde, end hvad du før har haft uden. Ovenlysvinduer kan forvandle hele rum ved at bringe dagslys ind i ellers mørke og kolde rum.

Der er fantastiske muligheder ved at vælge et eller flere ovenlysvinduer til dit hjem. Er du træt af mørke rum, kan du med ovenlysvinduer få rummene til at virke større, være lysere og effektivt få frisk luft rundt i hele huset på de dejlige solskinsdage.

Vælg mellem manuelle og elektriske ovenlysvinduer
Hvis du ønsker at installere et eller flere ovenlysvinduer i dit hjem, skal du naturligvis vælge et vindue ud fra dine ønsker og behov. I dag er mulighederne mange, så du kan få alt lige fra manuelle ovenlysvinduer til elektriske ovenlysvinduer.

Et elektrisk ovenlysvindue er en stor fordel, hvis vinduet er uden for rækkevidde, da du herved kan åbne og lukke det samt sørge for eventuel solafskærmning ved tryk på en enkelt knap på en fjernbetjening. Du skal derfor sørge for nøje at overveje, hvad der giver mest mening for dig samt i forhold til placeringen af ovenlysvinduet.

Det skal du overveje
Udover at vælge typen af ovenlysvindue er der også andre faktorer, du skal overveje. Eksempelvis skal du huske, at dit ovenlysvindue skal have en inddækning. Her kan du blandt andet vælge en Velux inddækning til dit nye Velux ovenlysvindue. Disse typer inddækninger sikrer en effektiv vandafledning, samt at forseglingen er vandtæt mellem taget og vinduet.