Udgivet i

Tag til Island for at se vandfald

pexels pixabay 327394 - Tag til Island for at se vandfald

Island er ikke bare rig på god mad og venlige mennesker. Island er stedet for naturoplevelser, der efterlader én tom for ord. En af de fantastiske naturoplevelser, du ikke skal snyde dig selv for, er et vandfald.

 

Der er mange grunde til at opleve et vandfald mindst en gang i livet – for det første er det en fantastisk måde at komme tæt på naturen på. Derudover er der noget magisk ved at se vandet falde ned fra en høj højde – for en stund kan du glemme alt om hverdagens stress og jag.

 

Det er som om, at du kan mærke den kontinuerlige bevægelse af vandet, og dette kan have en beroligende virkning på nervesystemet, som mærkes hurtigt.

 

Tre islandske vandfald

Seljalandfossvandfaldet er et af de mest kendte vandfald i Island. Det er beliggende i den sydlige del af Island, og det er en del af Seljalandsåen. Vandfaldet er cirka 60 meter højt. Det er også muligt at gå bag vandfaldet, hvilket gør det til et meget populært sted at besøge.

 

Skógafoss er et andet kendt vandfald i Island. Det ligger på Skógá-floden, og det er cirka 62 meter højt. Vandfaldet har en bred klippe, der stikker ud fra vandfaldet.

 

Dettifoss er det mest kendte vandfald i Island. Det ligger i den nordøstlige del af Island, og det er en del af Jökulsá á Fjöllum-floden. Vandfaldet er cirka 44 meter højt. Dettifoss er det kraftigste vandfald i Europa.

 

Island er hjemsted for endnu flere vandfald, hvis du har mere tid.

 

Oplevelsen af et vandfald er helt unik, og derfor bør man ikke snyde sig selv for denne oplevelse. Så hvis du endnu ikke har set et vandfald, så er det på tide at planlægge en tur – det vil du ikke fortryde!